Het team

Wie zijn wij?

Pip&Co bestaat uit 5 professionals die ervaring en kwaliteit op het gebied van clownerie, cabaret, toneel en onderwijs gebundeld hebben.

Pascale Houde (1970), voorzitter, heeft zich naast haar jarenlange ervaring als leerkracht van alle groepen op basisscholen (regulier en speciaal) ontwikkeld op het podium. Naast meegespeeld te hebben in diverse theaterproducties en televisie series is zij zich gaan richten op de clownerie. En heeft ze de 2 jarige  clownsopleiding bij Clownspirit in Utrecht succesvol afgerond. Met de MediClowns heeft zij veel optredens met mensen met dementie en in verpleeghuizen verzorgd. Geïnspireerd door deze samenwerking ontstond de wens een voorstelling te maken voor scholen. Pascale is de initiatiefneemster van Clowneratskie.

boskoop2016_imgv0439Sonja de Graaff (1971), penningmeester. Na 20 jaar gewerkt te hebben in verschillende apotheken  is zij zich volledig gaan richten op haar grote passie: theater en cabaret. Na verschillende opleidingen, cursussen en erg leuke opdrachten kwam zij tevens in aanraking met trainingsacteren, waarvoor zij recent de post HBO opleiding met succes heeft gevolgd. Ze schrijft en regisseert musicals voor kinderen in de basisschoolleeftijd, geeft clowns-en theaterlessen aan kinderen en speelt regelmatig haar eigen voorstelling “Kijk Haar” voor volwassenen. (www.sonjadegraaff.com)

 

Bart Droogers (1969) wist het direct toen hij in 2008 voor het eerst kennis maakte met clownerie: dit zat hem als gegoten. Na enkele losse workshops te hebben gedaan, volgde hij van 2010 tot 2012 de tweejarige clownsopleiding bij de Goudse Clownsschool o.l.v. Patrick van den Boom. Inmiddels heeft hij ruime ervaring opgedaan als contactclown (m.n. bij meervoudig beperkte kinderen en jongeren) en in het theater (met een muzikale, poëtische en clowneske interpretatie van het Bijbelboek Prediker). Bart heeft 14 jaar gewerkt als leerkracht in de onder- en middenbouw van het basisonderwijs. In de rol van Tino bij Clowneratskie vindt hij de mogelijkheid om te doen wat hij het liefste doet en dat ook nog in een betekenisvolle voorstelling.

boskoop2016_imgv0455_v2Sylvia van Opdorp-Stijlen (1978) zette 20 jaar geleden haar eerste schreden op het theatervlak met improtheater voor kinderen. Via acteerwerk bij een evenementenbureau waar ze nu eigenaar van is (www.siri.nl) en bij theatersportgroep Withlof heeft ze het impro theater door en door leren kennen. Naast de verschillende clownscursussen en -opleidingen bij onder meer Roelant de Vletter, Siebe Fockens en Kirsten Lübke maakt ze sinds 2006 deel uit van Standup-Clowning groep CosaNosa. Spelen bij Clowneratskie betekent voor Sylvia de ideale combinatie van haar twee meest geliefde vormen van theater; kindertheater en clowning!

Carmen Nichting (1971), speelt al sinds eind jaren 80 bij verenigingen in Zeist (EvanEe) en Ermelo (Spiegel). In 2006 volgde ze een introductiecursus clownerie bij JanPier Knaapen. Het vuur laaide op! Ze volgde diverse clownsopleidingen o.a. bij Eric de Bont en Pjotr Bujak (Nose to Nose) . In 2012 studeerde ze af aan Hogeschool Helicon (PABO) en in 2014 aan de Goudse Clownschool. In 2015 startte ze haar bedrijf ‘Sillyous Produtions’. Onder deze naam produceert ze clownesk en absurdistisch theater. In een clownesk duo (Dora en Saartje) bezoekt ze ouderen en kwetsbare doelgroepen in Verzorgingstehuizen. Zang, dans, theater & poppenspel, van vele markten thuis. Bij Clowneratkskie voelt ze zich goed thuis; Interactief theater spelen en een maatschappelijk doel dienen, mooier kan eigenlijk niet!