Recensies

Recensies ontvangen we graag! Was het leuk? Leerzaam? Wat kon beter?
Laat een recensie achter in het contactformulier!

 

Recensies: 

 • Anja Hepp, Regisseur ZPOT, Adjunct directeur IKC de Meerpaal
  Theater Pip en Co laten de kinderen enorm genieten van hun Sint/ Kerst voorstelling op locatie ! Ze nemen de kinderen op een professionele manier mee in hun verhaal en spelen een prachtige interactieve voorstelling.

 • Van een Opa 
  Hallo Dames,Wat hebben mijn vrouw en ik gisteren genoten van jullie voorstelling. Zoveel plezier en enthousiasme, De omgeving was erg onrustig maar toch wisten jullie alle kinderen te boeien en wat zaten ze te lachen en te genieten.Erg knap gedaan, een groot compliment voor jullie.

  Groetjes van een Opa

 • Patricia Kuijer, IKC de Meerpaal
  Genoten (met een hoofdletter G) hebben de kinderen van de voorstelling “De strijd om Sinterklaas” van Theater Pip & Co. Een duidelijk verhaal, uitnodigend decor & attributen en genoeg ruimte voor interactie tussen Pip & Co en de kinderen. De kinderen van IKC De Meerpaal wilden niet naar huis en zouden Pip & Co graag nog een keer zien. Zeker voor herhaling vatbaar. 

 • Marjan Bastiaan-Hoogendoorn
  Theater Pip en Co maken theater toegankelijk. Tijdens een voorstelling bij ons op school voor de kleuters en taalklassen, waren de kinderen geboeid. Ook was het interactief waardoor er ingespeeld werd op de korte spanningsboog van de kinderen. De taal die gebruikt werd en daarbij de gebaren/ toneelspel zorgde ervoor dat de kinderen het verhaal begrepen. De voorstelling was voor zowel de kinderen als de leerkrachten zeer vermakelijk!

 • Emmy (ondersteuner groep 1/2)
  Het was een erg leuke voorstelling. Het was een interactieve voorstelling. Ze betrokken de kinderen er goed bij. Ze mochten meezingen en helpen met dingen beslissen. De kinderen hebben er echt van genoten. Ze hebben veel gelachen want er werden veel grapjes gemaakt. Zelfs voor de juffen was het een leuke voorstelling om te zien.

 • Hamza
  Hallo,Hartelijk dank voor jullie leuke voorstelling. Ondanks dat de kinderen op het AZC de taal nog niet beheersen, begrepen ze de grote lijn goed en hebben ze erg genoten.

  Leuk dat jullie er waren.

  Groet, Hamza

 • Sylvie van der staak
  Pip en tante Cootje samen op het toneel zorgen voor een fijne sfeer tijdens hun kindervoorstelling. De liedjes en het verhaal sluiten mateloos aan bij de belevingswereld van de kinderen. Het is goed te volgen voor de kinderen en ze worden zelf zo enthousiast dat ze maar al te graag mee willen doen. De voorstelling is erg leuk voor jonge kinderen met of zonder een beperking.

 • Jolanda van der Staak – Akkermans 
  Ik zag een show voor de doelgroep van kinderen met een beperking. Voordat de voorstelling begon leerde iedereen jullie al een beetje kennen want jullie liepen door het publiek. Jullie straalden rust uit. De kinderen voelden zich op hun gemak. Jullie probeerden alle kinderen erbij te betrekken. Ze mochten ook iets doen, letterlijk en / of meezingen en bewegen. Al bleven de kinderen niet altijd op hun plek zitten en kwamen ze dicht bij jullie in jullie speelgebied, jullie bleven lief tegen ze en accepteerden dit op een leuke manier. De voorstelling was goed te volgen voor de kinderen afwisselend met liedjes, vaak herkenbare, die vlot mee te zingen waren. Na afloop namen jullie de tijd om met iedereen een praatje te maken of om op de foto te gaan.

 • E. Smith (student DAPA)
  De voorstelling van Pip en Co die op visite kwamen was zo leuk om te zien. 
  Allerlei emoties kwamen voorbij. 
  Voor veel bewoners herkenbaar en leuk neergezet.  
  2 leuke en grappige tantes die ruzie maakten maar ook heel veel plezier hadden in hun voorstelling.  Improviseren en inspelen op wat het publiek geeft, vond ik knap.  De chemie tussen beiden was voelbaar.  
  Het publiek deed enthousiast mee van begin tot eind.  Leuke liedjes en een leuk decor om naar te kijken. 
  Verheug me op nog meer voorstellingen van Pip en Co 
  Groetjes E. Smith ( student DAPA)

 • Mariska, juf van groep 1,2 en 3
  Wat een feestje was het om jullie bij ons op school te hebben. Jullie hebben interactieve voorstellingen waar iedereen zich in kan verplaatsen, met veel emotie en problemen die opgelost moeten worden. Op een grappige manier maken jullie problemen bespreekbaar ( daar kunnen een hoop mensen nog wat van leren ). Het was echt super!Mariska , juf van groep 1,2,3
 • Marlies van groep B
  Aan Pip en Co,
  Wat fijn dat jullie gratis bij ons kwamen spelen in deze nare CORONA periode.
  De bewoners genoten al van het gezellige opbouwen en jullie aandacht.
  Voor sommige bewoners was het iets te moeilijk maar zij genoten wel van de liedjes en de vrolijkheid . Wij vonden het super leuk dat jullie bij ons waren.
  Marlies van groep B.

 

 • Wil Kosterman, wethouder cultuur Wijk bij Duurstede
  11-03-2019

Op 11 maart heb ik de voorstelling gezien van Clowneratski in theater Calypso in Wijk bij Duurstede, en het was een feestje om daar aanwezig te zijn. De actrices brachten het onderwerp Pesten op een speelse en lichtvoetige manier op de buhne, maar dat de boodschap wel degelijk aankwam bleek uit de reactie van het publiek. Waar de kinderen aanvankelijk nog lachten om het clowntje dat gepest werd, ontstond gaandeweg de voorstelling het mededogen en werd zelfs uit de zaal geroepen dat het niet aardig was hoe de 3 plaaggeesten omgingen met hun vriendin. Het lukte de clowntjes om de aandacht van de volle zaal met jonge kinderen meer dan 3 kwartier vast te houden en dat is knap! De vrolijke en kleurrijke typetjes die ze uitbeeldden waren heel divers van karakter, allen hadden een uitstekende mimiek en ook hun beweeglijke fysieke motoriek hadden zij uitstekend onder controle. Er was zichtbaar hard gewerkt om deze voorstelling tot een succes te maken. De mooiste beloning kreeg Clowneratski uit de zaal: 180 blije en vrolijke kinderen. Mijn complimenten!

 

Veerle: Ze zeiden 2 keer “Hallo, we gaan beginnen”.

Djayden: Ik vond het heel leuk toen ze gingen buigen en toen viel zijn pet af.

Tom: De clowns gingen zich voorstellen en toen viel er een muts af. Er werd een clown gepest. Want de anderen gingen een verhaal vertellen dat niet waar was.

Hugo: De  andere 3 clowns gingen Pip plagen.

Iris: Eentje zei : “Scheetje en bange poepert tegen clown Pip”.

Harold:  Ze lieten Pip soms alleen.

Izona: Een clown ging met stokken breien.

Stella: Ze zeiden “Plop” toen de koffer openging.

Falco:  Toen ging er 1 napraten. Toen kreeg hij een sjaaltje . Die was heel klein. Ze zeiden: “Zullen we een kampvuurtje aanzetten?”. “Lekker warm”, maar het was helemaal niet echt warm. Toen draaiden ze zich naar het bos, die er achter zat en toen werd het een muur. Ze gingen ook nog “sorry” zeggen en “zullen we taart gaan eten”.

Megan: Toen die ander clown verdrietig was, gingen ze die troosten.

Roos: Het was leuk.

Emma:  Heel leuk. Ik geef een dikke duim.

Juf: Waarom speelden ze dit?

Fabian:  Om samen te spelen

Lars: Om lief te zijn, om te leren samen te spelen.

 

 • Ria Steenaart, vrijwilliger Vluchtelingen Zaandam, locatie de Poort/Taets
  04-03-16

Ruim 40 vluchtelingen genoten zaterdagmiddag uitbundig van jullie voorstelling. Vier ontzettend leuke, grappige clowns lieten zien wat het betekent om te worden buitengesloten. Jullie voorstelling is eigenlijk bedoeld voor kleine kinderen, maar de grote kinderen en de volwassenen stonden ook uitbundig te lachten om jullie zeer beeldende voorstelling. Daar hoef je geen Nederlands voor te kennen! Helaas waren er op 13 februari niet zoveel kinderen meer, want een flinke groep mensen was al weer door naar hun volgend bestemming. De clowns losten dat heel goed op en maakten een tour door de opvang en nodigden iedereen uit om te komen kijken. En dat leverde een flinke groep kijkers op. De voorstelling zelf was grappig en ontroerend en bracht kleur in het toch wat ingewikkelde bestaan van het “vluchteling zijn”.
Zouden jullie wat mij betreft vaker mogen doen voor deze doelgroep.

 

 • Maaike Sommer
  09-07-15 11:47:23

Wat een geweldige voorstelling hebben wij vandaag gezien!
De kleuters herkenden duidelijk de situaties.
Voor ons, als juffen ook een mooie manier om nog eens op terug te blikken: weet je nog van het lieve vestje?
fantastisch dat de RABO bank dit mogelijk heeft gemaakt.
Ons budget was aan het eind van het schooljaar op, maar nu konden we er toch van genieten!
Als contactpersoon van de school ben ik ook heel blij met deze voorstelling. Ik hoop dat het preventief werkt tegen pesten.
Vriendelijke groet ook namens alle 75 kleuters!

 

 • Caroline, Groepsleerkracht SBO1 Tobiasschool.
  07-07-15 14:27:29

Wat hebben wij genoten van jullie voorstelling van afgelopen donderdag.
Het is een fantastische manier om de kinderen op een speelse manier te laten nadenken over pesten.
Voor de kinderen was er volop ruimte om te reageren wat erg leuk was.
Die interactie is voor deze kinderen erg fijn en ook noodzakelijk om hun gevoelens onder woorden te brengen.
Jullie hebben de kinderen veel gebracht. Hartelijk dank daarvoor.
Ook ik als leerkracht, heb door jullie met een andere blik naar de kinderen kunnen kijken, waardoor ik ook daarop in kan haken.
Ik ga ook nog een klassenbericht naar de ouders sturen over jullie en zou het fantastisch vinden om jullie volgend jaar weer te zien.
Er komt nog een bedankje van de kinderen naar jullie toe.
Hebben jullie een adres waar we het naartoe kunnen sturen?
Hartelijke groet

 

 • Martijn Clarijs
  28-05-15 14:13:50

Op vrijdag 17 maart mochten de groepen 1 tot en met 4/5 de voorstelling van Clowneratskie bekijken. De actrices, die de rol speelden van vier clowns: Pip, Janos, Nino en Snoes, gingen op een speelse manier in op het onderwerp plagen en pesten.
Waar de kinderen eerst nog lachten om het clowntje dat gepest werd, ontstond tijdens de voorstelling ook medelijden. De kinderen beseften dat de clowns op een verkeerde en oneerlijke manier omgingen met hun vriendin. Maar gelukkig bracht het toverhesje daar verandering in. Wanneer één van de clowns deze aan deed, werd ze veel liever, aardiger en heel behulpzaam. Zo konden de clowns het goed maken met elkaar en zagen ze elkaars kwaliteiten.

Een mooie voorstelling waar alle kinderen van genoten hebben. Een duidelijke boodschap die heel herkenbaar was voor alle kinderen. En door de grapjes, de vrolijke kleuren en de muziek, bleven alle kinderen van het begin tot het einde geboeid kijken en luisteren.

 

 • Jeanet ten Hove
  20-05-15 13:44:40

De leerlingen van de Onderbouw van SBO De Stuifheuvel in Zeist hebben vanmorgen de voorstelling “Lekker Puh”gezien. De kosten van deze voorstelling heeft de Rabobank voor haar rekening genomen. We zijn daar erg blij mee!
De voorstelling sloot het meeste aan bij onze kleuters. Zij gingen helemaal op in het zielige verhaal. De oudere kinderen konden de aandacht er wat moeilijker bij houden.
Het heeft veel losgemaakt bij de kinderen. Tijdens de nagesprekken en het naspelen van het verhaal in de klas werd de boodschap voor de kinderen pas goed duidelijk.
Het verhaal heeft naast de zielige momenten ook hele grappige scenes. De kinderen en leerkrachten hebben daar allemaal veel lol over gehad.
Clowneratskie en Rabobank: Heel erg bedankt!

 

 • Jacqueline van Goor-Hölscher, leerkracht groep 1/2 Daltonschool Nicolaas, Doorn
  07-04-15 12:54:38

Afgelopen dinsdag brachten vier ontzettend leuke, grappige maar vooral ook lieve clowns een bezoek aan onze school. In de speelzaal gaven zij een voorstelling voor de kinderen van groep 1 t/m 4 met als thema ‘je buitengesloten voelen’. Clowns staan in hun emoties dicht bij het kind en de karakters werden zo neergezet dat ieder kind zich met de clowns kon identificeren zonder zich onveilig te voelen. Het onderwerp kwam op een luchtige en educatieve manier aan de orde. Juist op het moment dat het nog weinig speelt hebben deze clowns ons laten zien dat uitlachen, buiten sluiten en nadoen ook vormen van pesten zijn en dat dat niet fijn voelt. En zo was een ontzettend leuke en vrolijke voorstelling tegelijkertijd erg leerzaam!

 

 • Tineke van de Haar
  03-04-15 18:24:44

De groepen 1 t/m 5 hebben genoten van de voorstelling van Lekker Puhhhh. Ze vonden het grappig maar ook wel zielig.
Leuk was dat de kleuters zelf met oplossingen kwamen voor de “zielige clown”.

 

 • Marike Spiekstra, leerkracht ‘Op Dreef’ Zeist.
  01-04-15 21:34:43

We hebben vanmorgen met de groepen 1t/m 4 genoten van de voorstelling “Lekker puhhh”. Van het begin tot het eind werden de kinderen en volwassenen meegetrokken door het spel en de typetjes, naar een ( helaas voor sommigen herkenbaar) wereldje van plagen en uitsluiten. Heel knap hoe de spelers samen met de kinderen tot oplossingen kwamen om vriendjes met elkaar te worden. Ondanks het “zware” thema was dit een leuke en vrolijke voorstelling waar we nog vaak over zullen praten. Bedankt!

 

 • Leerlingen en juffen van CBS De Triangel, Doorn
  01-04-15 21:33:24

Wij hebben genoten van de luchtige voorstelling “Lekker Puh! “ van Clowneratskie bij ons op school. De vier clowns lieten op een duidelijke manier zien hoe het voelt voor iemand om uitgelachen en buitengesloten te worden; dit is niet fijn! Gelukkig werden er ook oplossingen aangedragen zodat de voorstelling met een lach kon worden afgesloten.Na de voorstelling ging de onderbouw buiten spelen en het was mooi om te zien hoe snel kinderen iets eigen maken. Bij een conflict op het plein stonden al snel twee leerlingen elkaar de hand te schudden en SORRY,SORRY te roepen. Geweldig! Bedankt Snoes, Janos, Pip en Nino voor deze voorstelling!

 

 • Marijke, juf van de Windroos
  01-04-15 21:32:17

Wat een mooie manier om bij kleuters het thema pesten onder de aandacht te brengen! De emoties van de clowns kwamen echt binnen bij de kinderen. Ze droegen allerlei oplossingen en correcties aan naar de clowns als iets niet aardig of eerlijk ging. Ik denk dat je op deze manier het doel bereikt: “Een kind maakt een intern proces door met wat goed met elkaar omgaan is.”Doordat alle kinderen zich op één of andere manier met de clowns kunnen identificeren speelt het interne proces zich af terwijl ze naar het toneelstuk kijken. Prachtig!! Succes ermee!

 

 • Ingrid, juf groep 4/5
  01-04-15 21:30:27

Afgelopen week hebben wij mogen genieten van de voorstelling ‘Lekker Puhhh’ van Clowneratskie. Wat hebben de kinderen genoten van de vier clowns die ieder hun eigen leuke karakter hadden. Leuk spel, leuke en mooie liedjes, prachtig lichteffect en goed geluid. Leuk en leerzaam om na afloop een gesprek over het thema ‘buitengesloten worden’ te hebben. Fijn dat wij hier bij mochten zijn!